ItaT for de minste

#gammeldagslek – GAMLE LEK TIL MAMMA OG PAPPA

“1, 2, 3, … STELLA!”

Dette er en anledning til å få barn til å oppdage igjen leker som minner gamle dager: De lekene som barn pleide å være opptatt av utendørs, på lekeplass eller gårdsplass. Her handler det om enkle leker, slik de var i gamle dager og som, nå som da, skal ledsages av en god, gammeldags matbit. Målet er å være sammen og oppmuntre barn til oppdage og oppleve ting fra foreldrenes barndom.

#Hender i deig – KJØKKEN VERKSTED

MED SKITNE HENDER, ER DET ALLTID MER MORO!

Vi tilbyr to forskjellige typer aktiviteter: Verksted innenfor matlaging med fokus på det taktile der barna skal få anledning til å lage tradisjonelle italienske retter, som pizza eller chiacchiere, enten for seg selv eller sammen med mamma og pappa, eller mer artistiske orienterte verksted som sikter å få barn til å utnytte sitt kreativitet mens de lærer om våre tradisjoner, kultur og minner.

#Jeg leser en eventyr til deg…- EVENTYR, VISER OG SANGER PÅ ITALIENSK

“Jeg mener at eventyrer […] kan vel bidra til utdanning av sinnet (G. Rodari, 1964)

 

Her handler det om å gi barnas en mulighet til å øve det italienske språk på en lekende måte gjennom oppdagelse av nye eventyrer, viser og sanger. Da får de anledning til å lytte intenst og får mer utbytte fra den italienske kultur og språk. Dette tilbudet passer alle barn siden diverse arrangementer med varierende programmer for forskjellige aldersgrupper arrangeres hvert år.

#Tid for fest! | TRADISJONELLE ITALIENSKE FESTER I NORGE

TO MOrS- OG TO FARsdAGER? Hvorfor IKke?

Det finnes høytider som feires kun i Italia, som Epifania, mens andre, f.eks. Jul, Påske eller Karnival, har vi til felles: Uansett er de alle perfekte anledninger for å komme sammen og feire med barna våre, selvfølgelig med en liten italiensk tvist. Under Karnival blir det anledning til å snakke OM og få barna kjent med historien om de italienske maskene.

Nedenfor finner du en oversikt av forledne arrangementer i forbindelse med #itatperipiccoli: