8. mars 2021 – Kvinnedagen

8. mars 20021

Gratulerer med kvinnedagen!

Vi gratulerer og hyller alle kvinner med denne videoen, der noen av kvinnene som bor i Trondheim forteller litt om seg selv.

2020 ble et dystert år når det gjelder kvinner som gruppe. I Italia økte arbeidsledighet kraftig med ca. 101 000 nye arbeidssøkere, og 99 000 av disse viser seg å være kvinner. Det er åpenbart at pandemien har forverret situasjonen når det gjelder likestilling mellom kjønnene.

Vi italienske kvinner markerer denne dagen med en følelse av at vi er heldige fordi at vi lever i et samfunn der likestilling faktisk finnes og at de fordelene dette frambringer kan oppleves hele tiden.

Det å bo i utlandet kan oppleves som av og til vanskelig og ikke enkel, fordi at det innebærer å må forsake ganske mye, men på denne dagen innser vi hvor mye vi og våre barn tjener på det.

Fortellingene som kvinnene på denne videoen deler med oss sier mye om de forskjellige måtene livet i Norge oppleves av forskjellige personer. Grunnene til at de har havnet i Norge er mangt og varierte: noen kom som følge av sin mann, andre etter å ha blitt tilbudt en drømmejobb som de aldri ville ha fått i Italia; det er også noen som ville begynne på nytt, andre som hadde en drøm om å bo nettopp i Trondheim. Motivasjonene kan nok være særlige, men for alle er samhold og vilje til å hjelpe andre når det trengs, det som er viktigst.

Og så er det bare å ønske dere, kvinnene i Trondheim, en herlig 8. mars. Og til våre kjære venninner i Italia, et ønske at samfunnet der også stadig blir mer likestilt og rettferdig mot alle kvinner.