Om oss

STYREMEDLEMMER FOR PERIODE 2019-2022
Giuseppe Marinelli
Leder

Jeg har bodd i Trondheim siden 2015. Jeg er førsteamanuensis ved NORD Universitet. Jeg er gift og har ei datter på to og et halvt år. I tillegg er jeg også den italienske viseæreskonsulen i Trondheim.

Jeg var en av ITATs opprinnelige medlemmene da organisasjonen ble stiftet i 2018 og styreleder gjennom sin første mandat.

Jeg mener at ITAT kan være en nyttig ressurs for alle de italienerne i Trondheim. Jeg har for langt syntes at det kunne fungere som et sted der vi kan møtes, bli hørt, gi støtte til hverandre eller til enhver som trengs det. Vår ganske krevende reise mot dette målet begynte for to år siden, og i dag er jeg veldig stolt av det vi har fått til hittil. Jeg ser ivrig frem til fremtida.

Jeg er derfor tilgjengelig for å være medlemmer i ITATs styre igjen, og å bli styreleder om styregruppe skulle ønske det.

Eleonora Tarantino
Nestleder

Jeg heter Eleonora og jeg flyttet til Trondheim i 2016 med mannen min, Giuseppe, som hadde fått seg en jobb her i byen. Etter hvert har familien blitt større da vår datter Giorgia, på nesten 3 år, ble født.

I Italia jobbet jeg som barnehagelærer, og nå har jeg nettopp begynt å jobbe som barnehageassistent her i Trondheim!

Jeg har vært med på ITAT siden dets stiftelse og er foreløpig styremedlem. Jeg stiller igjen til styrevalg fordi jeg har stor troa på dette prosjektet.

For oss har de første månedene her i landet vært meget positive fordi vi har blitt kjent med masse folk som etter hvert har blitt til venner. Vi hjelper hverandre og samtidig har det gøy sammen.

ITAT er nettopp dette, synes jeg, men bare i større grad. Det gir oss mulighet til å dele våre enkelte opplevelser og sammenligne erfaringer, og kan hjelpe de som nettopp har flyttet hit. Det kan også være nyttig for de som har vært her i landet litt lengre, og ikke minst kan det fungere som ‘et sted’ der våre barn kan gi uttrykk til sin italienske personalitet og snakke mammas og pappas språk. For nordmenn kan det være en måte for å oppdage og oppleve den ‘ekte’ Italia.

Når det gjelder min personlig innsats innenfor ITAT, har jeg, på grunn av min bakgrunn, hittil hovedsakelig bidratt til organiseringen av arrangementer med fokus på barn.

Francesco Forlivio
Sekretar

Jeg heter Francesco Forlivo og jeg har bodd i Trondheim siden slutten av 2017. Jeg jobber som testingeniør ved Signicat AS.  Jeg har vært med i ITAT siden dets stiftelse og er medlem i den foreløpige styringen. Jeg tror at ITAT er den italienske organisasjonen som vi hadde behov for her i Trondheim, et sted der man kan møtes med andre og skape den italienske måten å være sammen igjen. Jeg ønsker derfor å stille igjen som styremedlem, og så bidra til at vi oppnår målene vi har sett for oss da vi begynte dette eventyret.

Fabio Sgarbossa
Kasserer

Jeg flyttet til Trondheim for ett år siden da jeg takket ja til tilbud om å bli Professor i industri logistikk ved NTNU.

Sammen med kona Rossana, dattera Gaia på 7 år og hunden vår, Muttley, begynte vi da dette eventyret med stor begeistring og nysgjerrighet.

Jeg  ønsker å bli valgt som styremedlem fordi jeg har selv opplevd hva dette forbundet betyr og kan gjøre for enhver italiener som bor i Trondheim. ITAT har fungert for meg som det første knutepunktet, det første stedet jeg kunne få noe hjelp med å løse enten små og store problemer, men fremfor alt mener jeg at det kan bringe nye venner sammen og bidra til å integrere vår egen italiensk tradisjon med den norske.

Derfor ønsker jeg å satse videre med ITAT og hjelpe til slik at ITAT skal kunne utvikle seg videre, og slik at vi kan tilrettelegge for og videreføre de utfordrende prosjektene som den opprinnelige styregruppen hadde satt.

Filippo Berto
Styremedlem

Jeg heter Filippo Berto og jeg flyttet til Trondheim i 2016 med kona Marta. For bare noen måneder siden ble jeg pappa til lille Giovanni, født her i Norge. Jeg er forsker i industri mekanikk ved NTNU.

Jeg har veldig lyst til å bidra til assosiasjonen og derfor stiller jeg til valg som styremedlem. Jeg ville gjerne være med på  å tilrettelegge idrettsarrangementer for medlemmer og kan også hjelpe til med kulturelle arrangementer som eventuelt kunne involvere de internasjonale figurene som av og til kommer på besøk i Trondheim.

Stella Mililli
Styremedlem

Jeg har bodd fast i Trondheim siden november 2015. Jeg studerer mot en doktorgrad i Engelsk litteratur ved NTNUs Institutt for utdanning. Jeg stiller til valg som styremedlem i ITAT fordi jeg liker hva det står for og fordi det gjør meg til å føle litt som om jeg var hjemme, Jeg har lyst til å fortsette å bidra til de vellykkede prosjektene som allerede er i gang og eventuelt skape nye. Jeg stiller fordi jeg synes at det styregruppe kan blir sterkere av å inkludere flere kvinner. Jeg har en lidenskap for drama og teatre og vil gjerne bruke min kunnskap i dette området slik at vi stadig kan tilby slike arrangementer til både små og store.

TIDLIGERE STYREGRUPPER

Styregruppe 2018-2019

Giuseppe Marinelli
Presidente
Salvatore Carlucci
Vice Presidente
Francesco Forlivio
Segretario
Andrea Cavazza
Tesoriere #2
Eleonora Tarantino
Consigliere
Cristina Perinu
Tesoriere #1
Natascia Manderioli
CONSIGLIERE
#ITATMEDARBEIDER
Rita Marinelli
Revisore dei Conti

Sono diplomata in ragioneria e perito commerciale e ho oltre 20 anni di esperienza nel settore contabile. Dal 1997 al 2019 ho svolto infatti la mansione di segretaria contabile presso una azienda in provincia di Roma, attiva nel settore legno e produzione arredi per uso domestico e professionale. Fra le mansioni giornaliere mi sono occupata di fatturazioni, preventivi e buste paga. Mi candido perché intendo dare il mio contributo a ITAT per raggiungere i suoi obiettivi in maniera efficace ed efficiente.

Carla Melis
"Storie Italiane"
Nicola Lolli
Fotografo
Sonia Londero
Traduttrice
#itatKoMMUNIKASJON
Giuseppe Marinelli
Web / Social
Francesco Forlivio
Webmaster