EN GANG I GAMLE DAGER: historie, tradisjoner og følelser fra det Historiske Karnevalet i Ivrea

På vennlig anbefaling fra Dante Alighieri Trondheim-komiteen vil vi påpeke dette interessante initiativet om Ivrea Carnivalen.


Velkommen til det andre foredraget i foreningen i 2021. Valentina, en av en av lærerne i Centro Culturale Italiano, vil snakke om det spektakulære karnevalet i sin hjemby.

Valentina ble født i Ivrea og har levd karneval med lidenskap siden hun var barn.
Lidenskapelig om fotografi og natur, med en grad i naturvitenskap og en master i internasjonalt samarbeid, har Valentina jobbet som lærer, fotograf og guide i mange år i Italia og utlandet. Hun flyttet til Norge i slutten av 2019 og har jobbet som italiensk lærer ved det italienske kultursenteret i Bergen siden.

onsdag 10. februar 2021 kl. 18.00

ZOOM lenken

EN GANG I GAMLE DAGER:
historie, tradisjoner og følelser fra det Historiske Karnevalet i Ivrea

Det Historiske Karnevalet i Ivrea er en av de eldste karnevalene i Italia og kommer fra en legende som handler om frihet. Den spektakulære Appelsinkrigen er bare en del av denne hendelsen der farger, dufter, lyder og følelser blandes for å skape noe unikt. Gjennom bilder, videoer og musikk vil Valentina få oss til å føle oss som en del av denne magien. Fortalt med lidenskapen til en som har opplevd det førstehånds.

Kanskje, mot slutten av kvelden, vil alle også kunne kjenne duften av appelsiner og skimte musikken til pifferi i det fjerne…