Undersøkelse om italienere i Norge – Corriere della Sera

Etter å ha blitt kontaktert av Roberta Farè, gjør vi oppmerksom av dette interessante initiativet ved noen studenter hos avisen “Corriere della Sera”.


Er du en italiener som bor i Norge? Har du erfaring fra servicebransjen (mat-, hotell-, reiselivsbransjen?). Ville du beskrive din opplevelse i bransjen som utfordrende eller negativ? Eller har du opplevd det som vanskelig å finne veien ut av den byråkratiske labyrinten? Eller kanskje du har hatt noen helt fremragende opplevelser som du har lyst til å dele med oss?

Fortell oss din historie! Vi er en gruppe master studenter i journalistikk ved Corriere della Sera og vi ønsker å se litt nærmere på de mindre kjente aspektene som er forbundet med migrasjonen av våre landsmenn mot ‘Den store nord’. Vi har lyst til å få høre hvilke utfordringer en italiensk borger vil bli konfrontert med når han eller hun flytter til et samfunn generelt regnet som rik, effektivt, fornøyd og åpent. Målet med denne forskningen er å tilby våre lesere et realistisk portrett av arbeidslivet for italienere som bor i de skandinaviske land.

Ta kontakt med oss på e-post projectwork.gruppo4@gmail.com, på telefon eller whatsapp på +39 3477735339. Hvert bidrag til prosjektet skal bli anonymisert.